HELM KIMYA LTD. ŞIRKETI
Skip to main content

Basın Bülteni: HELM AG, Metanol Ortak Girişimi'ni duyurdu

HELM AG, Proman AG ve Southern Chemical Corporation (SCC) bugün, küresel HELM Proman Methanol AG ortaklığını kurmak için bölgesel metanol pazarlama faaliyetlerini önemli ölçüde yeniden yapılandıracaklarını açıkladı.

Stephan Schnabel

Stephan Schnabel

Chief Executive Officer & Member of the Executive Board - Crop Solutions

Working for HELM since 1996

Hamburg, Almanya 11.06.2018

Uluslararası HELM AG, Proman AG ve SCC ve bağlı şirketlerinden oluşan pazarlama ağı, birleşerek HELM Proman Methanol AG olarak metanol pazarlama sanayisinde küresel bir lider haline gelecektir. Bu üç ortak, geçmişte sıkı işbirliğinde bulunmuştur.

HELM AG Yönetim Kurulu Başkanı Hans-Christian Sievers, şu yorumda bulundu: “HELM Proman Metanol AG’nin kurulumunun, müşterilerimizin isteklerine verilecek en doğru yanıtın olduğundan eminiz. Metanol talebindeki büyük artış ve üretim tesisi faaliyetlerimizin genişletilmesi, metanolü küresel çapta pazarlayabilen bir şirket gerektirmekte ve bu nedenle müşterilerimizin gereksinimlerini daha da bir şekilde karşılayabilmekteyiz.”

Yeni şirket, işlemsel faaliyetlerde bulunmaya 01 Temmuz 2018’de başlayacaktır. Merkezi Wollerau, İsviçre’de ve diğer iki ana ofis Houston, ABD ve Singapur’da bulunacaktır.

Proman AG CEO’su David Cassidy, şu açıklamada bulundu: “HELM Proman Methanol AG, yüksek kaliteli ve güvenilir bir hizmeti tek bir kaynaktan sağlayabilmek için küresel bir ticaret platformun kurulması açısından ticaret için heyecan verici bir gelişmedir. Metanol ticaretinde dünyanın en iyileri arasında yer almayı planlamaktayız, müşterilerimizin çıkarlarına tam uyum sağlayarak.”

HELM AG, %57 ile ortaklığın bir çoğunluk hissesine sahip olacakken, Proman AG %38’lik ve SCC CEO’su ve hissedarı Jan W. Spin %5’lik bir hisseye sahip olacaktır. Jan W. Spin: “HELM Proman Methanol AG, metanol sanayisinde küresel bir lider oluşturmak için kuruluş ortağı şirketlerinin güçlerinden ve başarılarından yararlanacaktır.”

HELM hakkında

HELM AG, 1900’de kurulmuş Hamburg merkezli bir aile şirketidir. HELM, dünyanın en büyük kimyasal pazarlama şirketlerinin arasında bulunmaktadır. Şirket, 30’dan fazla ülkedeki 100 temsilcilik, satış ofisi ve ortaklık ile bölgeye özel bilgiler sayesinde en önemli piyasalara erişim sağlamaktadır. HELM, çok işlevli bir satış ve sürüm teşkilatı olarak kimyasal sanayisi (Hammaddeler ve Türevler), bitki koruma ilaçları sanayisi, etken ecza içerik maddeleri ve ilaç sanayisi ve gübre sanayisinde faaliyet göstermektedir. HELM AG’nin toplam olarak 1.521 çalışanı vardır.

Proman hakkında

Proman, 1984’te kurulmuş olup bir proje yönetimi şirketinden küresel, çok varlıklı ve birçok bölgede çeşitli hizmetler sunan bir enerji üreticisi haline gelmiştir.

Merkezi İsviçre’de ve Amerika Birleşik Devletler, Trinidad ve Umman’da varlıkları bulunan ve halihazırda Meksika’ya genişleyen Proman, dünyanın ikinci en büyük metanol üreticisidir ve önde gelen on gübre şirketi arasında yer almaktır.

Proman ayrıca, petrokimyasal tesis faaliyetleri, petrokimyasal tesis ve enerji santrali inşaatı, ürün pazarlaması ve lojistiği ve ürün yönetimi alanlarındaki kapsamlı deneyimi sayesinde önemli bir hizmet sağlayıcısıdır.

SCC hakkında

Southern Chemical Corporation (SCC), işinizin yapı taşlarını büyütmek için en yüksek seviyede hizmet ve çözüm odaklı lojistik sağlamaktadır. SCC, arz güvenliği ve güvenilir bir dağıtım ağı sayesinde Kuzey, Orta ve Güney Amerika çapında küçük ve büyük şirketlere metanol ve melamin dağıtmaktadır.

SCC’nin müşterilerine bağlılığı, rekabetçi fiyatlandırma ve güvenilir stokun ötesine kadar uzanır. SCC tamamen Responsible Care® pratiklerine bağlıdır ve yıllardır eşsiz bir müşteri hizmeti sunmaktadır. SCC, piyasadaki güçlü lider konumu sayesinde müşterilerine ürün, değerli bilgi ve uygun maliyetli lojistik çözümler sağlamak için her gün gayret ederek müşterilerine bir rekabet avantajı sağlamaktadır.