HELM KIMYA LTD. ŞIRKETI
Skip to main content

Basın bülteni: HELM, Greenyug ile biyolojik Etil Asetat pazarlama sözleşmesini imzaladı

HELM AG ve Greenyug, LLC bugün Greenyug’un Columbus, Nebraska’da bulunan planlı Etil Asetat tesisinde üretilen biyolojik bazlı Eetil Aasetat’ın alım satımına yönelik bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Axel Viering

Axel Viering

Executive Director Feedstocks

Hamburg, Almanya / Santa Barbara, ABD – 22 Şubat 2017

Greenyug, üretim tesisinin sahibi ve işletmecisi olacak yan kuruluş Prairie Catalytic, LLC'yi kurdu. Bu anlaşma sayesinde piyasaya ilk kez büyük miktarda biyolojik bazlı Etil Asetat sağlanabilecek.

Prairie Catalytic üretim tesisi; Nebraska, Columbus'taki Archer Daniels Midland Company'nin (NYSE: ADM) mısır işleme tesisinin yanında kurulacak. Columbus'taki ADM tesisi, projeye biyoetanol hammadde ve diğer hizmetler sağlayacak. İnşaatın 2017 yılında başlaması ve tesisin yaklaşık bir yıl sonra tamamlanarak devreye girmesi bekleniyor. Greenyug ve HELM, HELM'in Prairie Catalytic tesisinde üretilen etil asetatın dünya çapında satış ve pazarlamasında tek yetkili olacağını açıklamaktan memnuniyet duyuyor.

HELM'in Türev Birimi İcra Direktörü Axel Viering, Prairie Catalytic ve ana kuruşu Greenyug ile yapılan pazarlama sözleşmesinin önemi şöyle vurguladı: “Bu pazarlama sözleşmesiyle küresel varlığımızı daha da güçlendirerek Etil Asetat dağıtımında mevcut gücümüzü artırıyoruz. Küresel kimyasal madde distribütörü olarak HELM, Greenyug ve Prairie Catalytic ile uzun vadeli bir ilişki kurmayı gönülden arzu ediyor. ”

Greenyug ve Prairie Catalytic İcra Kurulu Başkanı Sagar Gadewar ise görüşlerini şöyle açıkladı: “HELM ile işbirliği, büyük bir pazarlamacı için proje ihtiyaçlarımızı net şekilde karşılıyor. HELM’in dünya çapındaki pazarlarda tesis etmiş olduğu güvenli ağ bizi kendine hayran bıraktı. Bu satın alma sözleşmesi sayesinde, Etil Asetat müşterilerimize anında erişebileceğiz ve dolayısıyla Prairie Catalytic’in tesisi faaliyete geçtikten hemen sonra kazanç elde etmeye başlayacak.”

Greenyug patentli teknolojisini Santa Barbara, Kaliforniya’daki araştırma tesisinde geliştirdi ve çalışmalarına daha büyük ölçekle Hindistan'daki tam entegre demonstrasyon tesisinde devam etti. Greenyug, daha fazla pazara hitap edecek çeşitlilikte biyolojik bazlı kimyasal maddelerle yükselterek biyoetanole değer katmak için özel bir platform geliştirdi. Bu ürünlerin ilki olan Greenyug Etil Asetat boya, kaplama, ilaç, yapıştırıcı ve çeşitli tüketim ürünleri gibi ürünlerde yaygın olarak kullanılan ve yaygın olarak pazarlanan özel bir solventtir. Etil Aasetat, 4 milyar dolardan fazla küresel pazara sahiptir. Etil Asetat pazarı, beğenilen özellikleri nedeniyle GSYİH'den daha hızlı büyüyor. Greenyug Etil Asetat, tamamen yenilenebilir hammaddelerden elde edilen endüstriyel boyutlarda piyasaya sunulabilecek ilk ticari ürün olacak.

Greenyug hakkında

Greenyug, LLC, düşük maliyetli ve pazarda rekabetçi bir şekilde, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen mallar, özel kimyasallar, polimerler ve yakıtlar için maliyet araştırması, geliştirme ve ticarileştirme misyonuyla faaliyet gösteren özel bir teknoloji geliştirme şirketidir. Greenyug’un merkez ofisi ve araştırma tesisi Santa Barbara, Kaliforniya'da yer almaktadır. Ölçeklendirme ve süreç geliştirme çalışmaları ise Hindistan'ın Pune kentindeki tam entegre demonstrasyon tesisinde gerçekleştirilmektedir.

Greenyug, laboratuvarda konsept aşamasından pilot uygulamalardan ticarileştirme aşamasına kadar tüm teknoloji geliştirme aşamalarında faaliyet göstermektedir.