HELM KIMYA LTD. ŞIRKETI
Skip to main content

Basın bülteni: CHINA JUSHI, Mısır’da ikinci Fiberglas tesisini açacağını duyurdu

HELM AG, JUSHI’nın Almanya, Avusturya ve İsviçre'de tek yetkili distribütörü olarak bu yeni üretim tesisinin ürünlerini de pazarlayacak.

Andreas Woschek

Andreas Woschek

Executive Director Derivatives

24 Mayıs 2016, Tongxiang, Çin / Hamburg, Almanya

Dünyanın lider Fiberglas üreticisi olan Çinli JUSHI, Avrupa ve Kuzey Amerika için 2013 yılında açıkladığı küresel genişleme planı kapsamında, Haziran 2016’dan itibaren Mısır’ın Süveyş kentindeki ikinci Fiberglas fırınının faaliyete geçeceğini duyurdu.

Fırın ateşledikten bir ay sonra üretim başlayacak. Süveyş Fabrikası, 2013 yılında açılan yıllık 80 bin ton kapasiteyle hizmete giren Süveyş Tesisi’nde, bu ikinci aşamayla birlikte ilave 80 bin ton kapasite artışı sağlanacak. Ardından, 2017’de kurulması planlanan üçüncü ve son fırınla birlikte JUSHI, Mısır’daki genişlemesini tamamlayacak. HELM AG, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de JUSHI'nın tek  yetkili distribütörü olarak bu yeni üretim tesisinin ürünlerini de pazarlayacak.

JUSHI İcra Kurulu Başkanı Zhang şöyle dedi: “Avrupa'ya hem termoset hem termoplastik ürün yelpazemizle hizmet vermemizi sağlayan Çin dışına açılma hamlemiz, dünya çapındaki müşterilerimiz için gerçek bir küresel Fiberglas sistemleri tedarikçisi olma stratejimizin bir parçasıdır. Daha yenilikçi ürünlere yatırım yaparak, rüzgar türbini rotor bıçakları ve otomotiv parçaları gibi yüksek performanslı uygulamalar için daha yüksek mukavemete ve sertliğe sahip olacak ve geleneksel S-Glas ile kıyaslanabilir yeni yüksek performanslı “E8-Glas” ürününü piyasaya süreceğiz.”

JUSHI ayrıca 2016 yılı sonunda Richland, Güney Carolina'da ABD'deki ilk üretim tesisinin temellerinin atılacağını duyurdu.

HELM AG Fiberglas Birimi Başkanı Kirstin Kettler, “JUSHI'nın tek yetkili dağıtım ortağı olarak, değerli müşterilerimize teknik ve birinci sınıf ticari hizmetlerimizi eksiksiz şekilde sunmaya devam etmekten mutluluk duyuyoruz. Bölgemiz en çok kırpılmış elyaf ve LFT fitilleri ile termoplastik pazarının yanı sıra ve SMC/BMC alanında yeni kapasitelere odaklanmaktadır.” diye konuştu.

HELM AG Kıdemli Danışmanı Dr. Michael Effing ise görüşlerini şöyle ifade etti: “Avrupa Ffiberglas pazarı yıllık %5 oranında, Avrupa pazarı için 1,2 milyon ton miktarında büyüme kaydediyor ve dolayısıyla ek kapasiteye ihtiyaç duyuyor. Günümüzde, toplam talebin yaklaşık %60'ı AB içinde yerel üretimle sağlanıyor. Mısır’da serbest ticaret bölgesinde yer alan tesisiyle JUSHI, Avrupa’nın artan Fiberglas talebini karşılamaya katkıda bulunuyor.”